Imunitní systém.

Informace zde uvedené nemohou být považovány za žádných okolností, jako náhrada za odborné rady či ošetření kvalifikovaného lékaře.

Obsah stránek nesmí být použit pro vlastní diagnostiku nebo léčbu.

Imunita je daleko více než jen to, co nás chrání před chřipkou. Lidé si často neuvědomují, jak je imunita mocná a důležitá. Imunitní systém můžeme vnímat jako určitý komplex orgánů a buněk, který nás chrání před nepříznivými vlivy prostředí. Stav naší imunity neovlivňuje jen to, zda onemocníme, nebo zda budeme zdraví, ale také délku a kvalitu našeho života.

Vědci asi doposud nevymysleli přístroj, který by perfektně dokázal proměřit stav naší imunity. Zato jsme však byli obdarováni naším pocitem, snadno tak můžeme zjistit oslabení naší imunity, když nám fyzicky není zrovna nejlépe. Tělo se ozve samo v tu správnou chvíli, a pokud se chceme cítit lépe, musíme pro to také něco udělat: změnit stravu, příp. užívat doplňky stravy, které výrazným způsobem imunitu posilují.

Bylinné přípravky používané dle tradiční čínské medicíny na imunitní systém jsou kombinacemi několika druhů vzácných rostlin, které se vytvářely po staletí na základě zkušeností čínských lékařů a obsahují zejména byliny přispívající k posílení životní energie.

IMMUNE PREMIUM obsahuje komplex přírodních aktivních látek pro podporu imunity a obranyschopnosti!!!

IMMUNE PREMIUM v kapslích. Doplněk stravy. 60 kapslí.

Složení:

  • 100% esenciální olej z Oregana
  • Extra panenský olivový olej
  • Mastikový olej z Chiosu
  • Kurkumový olej
  • St. John's Wort oil (olej z třezalky)
  • Zázvorový olej
  • Echinacea olej
  • Ženšenový olej
  • Česnekový olej
Echinacea

Echinacea je rostlina původem ze severní Ameriky. Pro své příznivé účinky na imunitu a dýchací systém byla tato bylina používána již původními obyvateli severní Ameriky.

Echinacea podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, je proto užívána k podpoře imunity. Přispívá k normální funkci horních dýchacích cest a podporuje zdraví dýchacího systému.

Mastikový olej z Chiosu

Masticha je pryskyřice získávaná z mastichového stromu (Pistacia lentiscus). Tajemstvím dodnes zůstává fakt, že prokázané unikátní léčivé účinky má pouze masticha ze stromů z jižní části řeckého ostrova Chios. Od dob starověku je ceněná pro výrazné přírodní aroma a především pro sílu a rozsah léčivých účinků. Používá se ve zdravotnictví, v potravinářství a v kosmetice.

Každodenní žvýkání mastichy má tradici sahající do dob před naším letopočtem. Bývá označována také jako „historicky první žvýkačka“. Dnes je k tomuto účelu k dostání jak v přírodní formě („krystaly, slzy“), tak v podobě žvýkaček nebo pastilek. Nepřináší jen pocit svěžesti v ústech. Je významným přínosem našemu zdraví. Mezi nejvýznamnější a vědecky prokázané účinky patří:

  • Snižování hladinu cukru v krvi
  • Ochrana epitelových buněk dýchacích cest
  • Ochrana a prevence chorob dutiny ústní
  • Zvýšení hladiny HDL (dobrý cholesterol) a snižování hladiny LDL (špatný cholesterol)
  • Protinádorová aktivita u zažívacího ústrojí
  • Odstranění poruch zažívání
  • Antimikrobiální účinek
  • Antialergické vlastnosti

Masticha má velmi výrazné protizánětlivé účinky a dokáže být silným spojencem při léčení mnoha chorob - od paradentózy, přes gastritidu, dvanácterníkový vřed a kolitidy až po hemoroidy. Navíc významně zkvalitňuje trávení.

Dodnes se používá ke změkčení nádorů prsu, jater, příušních žláz, sleziny, žaludku, střeva, jícnu ad. Navíc je považována za analgetikum, prostředek proti kašli, účinnou pomoc při nechutenství, afrodiziakum, diuretikum, lék pro zkvalitnění krve ad. Mluví se o ní jako o tradičním léku proti abscesům, akné, rakovině, vředům a nádorům, netečnosti a nechutenství, ateroskleróze ad.

St. John's Wort oil (olej z třezalky)

Olej s účinnými látkami z třezalky přispívá k psychické rovnováze, k optimální relaxaci a dobré náladě, podporuje dobrý spánek. Příznivě ovlivňuje psychický i fyzický stav a základní tělní funkce, má tonizační účinky. Podporuje imunitu, udržování normálního stavu srdce a cév. Stimuluje mentální aktivitu, posiluje adaptaci organismu v extrémních a stresových situacích. Obsahuje látky podporující pocení a pročištění těla. Povzbuzuje trávení, tvorbu a vylučování žluči, funkci střevního traktu. Zklidňuje při podráždění v krku, usnadňuje dýchání. Pomáhá udržovat kvalitu a svěží vzhled pokožky.

Zázvorový olej

Zázvor působí preventivně proti nevolnosti, včetně nevolnosti při cestování. Zlepšuje funkci střev, uvolňuje koliku a plynatost. Snižuje možnost výskytu krevních sraženin, ředí krev a tím zabraňuje ucpávání cév.

Pomáhá při kašli a nachlazení, posiluje imunitní systém. Působí proti zánětům při revmatických bolestech, strnulosti a opuchlosti. Pomáhá zklidňovat mysl.

Ženšenový olej

Ženšen pravý (Panax Ginseng) je nejznámější čínskou bylinou a nejrozšířenější uznávanou rostlinou používanou v tradiční čínské medicíně. Ženšen (Panax Ginseng) má mnoho léčebných aplikací zahrnujících využití této byliny k podpoře celkového zdraví a posílení imunitního systému.

Kurkumový olej

Jde o macerát kořene kurkumy v čistém slunečnicovém oleji. Používá se pro kosmetické účely, zejména pro péči o suchou a málo vitální pokožku i pleť.

Kurkuma je kořen příbuzný zázvoru a obě rostliny mají i podobně krásné květy. Je známá zejména z Indie, kde je velmi rozšířenou součástí ajurvédské medicíny a v kosmetických přípravcích. Nejstarší zmínky o použití kurkumy jsou staré 6000 let.

Kurkuma má několik prokázaných účinků – blahodárně působí na stav kloubů i kostí. Kromě toho kurkuma podporuje přirozený stav zdravé pokožky. Kurkumový olej je tedy výborný přírodní prostředek pro péči o pleť i pokožku celého těla.

Česnekový olej

Česnek působí jako silný antioxidant. Má vyvážený obsah vitamínů C a E. Hlavní účinnou složkou česneku – je nejcennější disulfid s výrazným antibakteriálním účinkem. Inhibuje tvorbu a stimuluje degeneraci bakterií patřící do skupiny E.coli, tyfus Bacillus, epiphytes se nádor Bacillus, Vibrio cholerae a další viry, které způsobují poškození zdraví.

V současné době vědci našli v česneku dvěstě biologických aktivních látek a ze sedmnácti aminokyselin, osm patří do skupiny nepostradatelných pro lidský organismus.

Česnekový olej má výrazné preventivní vlastnosti:

  •    je silným terapeutickým a profylaktickým prostředkem
  •    při nachlazení, infekčních onemocněních
  •    při onemocněních trávicí soustavy
  •    při poruchách látkové výměny
  •    má antitrombotické, hypoglykemické a hepatoprotektivní účinky
  •    slouží k prevenci trombózy
  •    zabraňuje kardiovaskulárním onemocněním (rozšiřuje cévy, snižuje srdeční spasmu spasmu mozkových cév, posiluje srdeční sval, zabraňuje ateroskleróze, zlepšuje elasticitu cév, eliminuje dušnost)